خواص و موارد استفاده از زعفران

ترکیبات شیمیائی عطر و بوی مربوط به روغنهای فرار آن می باشد با تقطیر روغن به وسیله آب تحت جریان co2 اسانس های روغنی جدا می گردند این ماده مایعی است تقریبا بی رنگ که بوی شدید زعفران مربوط به آن میباشد. اسانس های استخراجی بسادگی اکسیژن هوا را جذب نموده به مایع غلیظ و […]

صفات ریخت‌شناسی زعفران

از لحاظ ریخت‌شناسی، دسته‌بندی زعفران از طریق مشخصه‌ها و ریخت برگ، کلاله، خامه، گلبرگ، کاسبرگ، پیاز (سوخ) و چمچهٔ آن انجام می‌گیرد. مشخصات برگ: برگ زعفران معمولاً از ۱سانتی‌متر تا۴ سانتی‌متر می‌باشد، زعفران برگ‌های نوک تیز دارد که روی آنها تیره‌تر و زیر شان روشنتر است. شدت این تفاوت در گونه‌های مختلف متفاوت می‌باشد. ضخامت […]

تاریخچه کشت زعفران در ایران

کشت زعفران از گذشته های دور در بسیاری از نقاط فلات مرکزی ایران معمول بوده بطوریکه عده ای از محققین خاستگاه زعفران را ایالت قدیم ماد ایران میدانند. در عصر هخامنشیان برای ساختن انواع عطرها و روغن های معطر و نیز در تهیه نوعی نان برای میهمانان دربار از زعفران استفاده میکردند ودر دوره پارتها […]